Categorie 4C Canvas Tool 

De slimme tool voor een sterk categorieplan. Plug & Play! 

NIEUW! Categorie 4C Canvas Tool

Direct bestelbaar (engels of NL) en inzetbaar. Ook in te zetten in combinatie met een interactieve workshop.

Overweeg je de entree in een nieuw segment of categorie? Ben je zoekende in welke unieke rol jij als fabrikant hierin kan nemen? Of...wil je de kennis en groeistrategie van de bestaande categorie versterken?

Deze nieuwe tool faciliteert je team hierbij. Start de discussie en kom snel tot de kern. Plug & Play!

De 'Categorie 4C Canvas Tool' helpt jou en je team om stapsgewijs de essentie van een categorie in kaart te brengen. De tool combineert de kracht van data, faciliteert de dialoog en helpt je bij het doorvertalen naar een krachtig groei- & actieplan. Passend bij jouw bedrijf en merk portfolio.

"Dankzij de canvassen hebben wij mooie stappen kunnen maken op het gebied van trade marketing, categorie plannen en handelspresentaties. Het is een hele mooie basis voor alle marketing, category management en sales functies, dat belangrijke KPIs en databronnen op een overzichtelijke manier combineert! (Aafje, Viatris 2022). 

Wat is het?

Een interactieve digitale tool die is opgebouwd uit 4 canvassen ( met mogelijkheid om te printen op A0 formaat): C1. Het speelveld van de categorie, C2. De categorie uitdaging C3. De categorierol & Ambitie C4. Het actieplan. Reeds beschikbare marktcijfers worden vooraf verwerkt in de canvas!

TIP: Je haalt de meeste waarde uit de tool als je deze inzet tijdens een interactieve meeting (workshop!) met een multidisciplinair team, bestaande uit min. 1 collega van category management, sales en marketing.

Je kunt de workshop zelf organiseren (via module 1), of ik help je erbij (via module 2).

Categorie Expert 4C Canvas. Module 1.   €1250,- excl btw

Met je eigen team aan de slag met de tool. De 4 canvassen wordt geladen met door jullie beschikbare data (aan te leveren via vast en simpel excel format). Aan de hand van 2 x een telefonisch consult (via Teams) geef ik je uitleg en advies. De teamcanvas wordt tailormade gemaakt voor 1 categorie en is zelf aanpasbaar (waarmee je het voor meerdere categorieen kan inzetten)

Categorie Expert 4C Canvas. Module 2.       €2500,- excl btw

In de vorm van interactieve workshop (1 dag) doorgronden we het speelveld van de categorie. Ook komen er voorbeelden en inspiratie van andere categorieën aan bod. Aan de hand van discussie en besluitvorming geven we invulling aan de 4C Canvassen. We zetten data om insight, formuleren een scherpe visie & ambitie en vertalen dit door in een actieplan. Na deze workshop kan je de canvas opnieuw gebruiken voor andere categorieën.

Tip: Leuk als teamdag! 

Interesse of wil je graag meer info ontvangen? Laat je gegevens achter en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.